El Club Natació Minorisa inicia una campanya perquè les Piscines de Manresa portin el nom de Manel Estiarte Duocastella

El Club Natació Minorisa inicia una campanya perquè les Piscines de Manresa portin el nom de Manel Estiarte Duocastella
El Club Natació Minorisa inicia una campanya perquè les Piscines de Manresa portin el nom de Manel Estiarte Duocastella

3 Juny de 2020

El Club Natació Minorisa ha començat una campanya per recaptar suports a la proposta de posar el nom de Manel Estiarte i Duocastella al Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa. Considerat el millor jugador de waterpolo de tots els temps, ha estat símbol universal del seu esport; del seu club originari, el Club Natació Manresa, i de la seva ciutat.

El Club ja ha presentat oficialment la instància a l’Ajuntament de Manresa, acompanyada dels primers suports de diferents entitats esportives de la ciutat, per iniciar el procés administratiu que ha de culminar amb la votació i aprovació de la proposta per part del ple de l’Ajuntament de Manresa.

Nascut a Manresa el 26 d'octubre de 1961, Manel Estiarte va començar la seva trajectòria al Club Natació Manresa. Amb només 19 anys va debutar a uns Jocs Olímpics i en fou el màxim golejador. En total, ha participat en 6 Jocs: 1980, 1984, 1988, 1992, 1996 i 2000, i ha estat escollit 7 vegades millor jugador del món. Amb un palmarès difícil d’igualar, ha estat campió olímpic i campió del món, i màxim golejador en 13 campionats. És considerat un dels millors esportistes de tots els temps.

Gaspar Ventura, qui va ser esportista olímpic i company d’equip i entrenador de Manel Estiarte en diferents etapes de la seva vida esportiva, és el coordinador d’aquesta iniciativa, que busca el suport de les entitats esportives i de la ciutadania en general.

Manresa té una tradició esportiva immensa i molt rica, que s’ha posat de manifest en grans esportistes que han impulsat, amb el seu èxit, esforç i talent, el nom de la ciutat més enllà de les nostres fronteres. La ciutat pot ser reflex de tot aquest talent esportiu i donar-lo a conèixer amb orgull, de la mateixa manera que s’ha fet en altres àmbits (cultural, científic, històric...). Manel Estiarte i Duocastella n’és un exemple únic.

Més enllà dels reconeixements institucionals com són la Medalla d’Or de la ciutat, el fet que el nom d’un esportista pugui quedar associat a un equipament esportiu té una projecció molt important en públics significatius, ja que els equipaments són visitats per milers d’esportistes i afeccionats d’arreu.

És en els equipaments esportius on nens i nenes aprenen i practiquen l’esport, i on reben també valors essencials que seran clau per al seu creixement personal. La referència dels qui han estat grans esportistes pot representar per a totes i tots un exemple de reforç positiu. Per aquest motiu, les Piscines Municipals de Manresa van inaugurar, el juny del 2019, una exposició permanent sobre  la figura de Manel Estiarte.

Amb aquesta mateixa finalitat, des del Club Natació Minorisa impulsem aquesta campanya d’adhesions perquè les piscines municipals de Manresa portin el nom de Manel Estiarte, tota una llegenda de l’esport mundial.

 

ENLLAÇ A LA CAMPANYA D’ADHESIONS:

https://sign.moveon.org/p/piscines-manel-estiarte

 

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.