La iniciativa del Club Natació Minorisa perquè les Piscines de Manresa portin el nom de Manel Estiarte i Duocastella arriba demà al ple de l’Ajuntament de Manresa amb un gran suport institucional i popular

Demà, dijous 17 de desembre, aquesta proposta serà defensada i votada al ple de l’Ajuntament de Manresa.

banner2.JPG

16 de desembre de 2020

La iniciativa promoguda pel Club Natació Minorisa per tal que el Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa porti el nom de Manel Estiarte i Duocastella arriba demà dijous al ple de l’Ajuntament de Manresa amb un gran suport institucional, social i popular. La proposta arriba al Ple com a dictamen d’Alcaldia per tal de ser votat entre els membres de la Corporació municipal.

Gaspar Ventura, qui va ser esportista olímpic, company d’equip i entrenador de Manel Estiarte en diferents etapes de la seva vida esportiva, defensarà la proposta davant de la Corporació municipal, acompanyat d’Elisabet Ventura, com a representant de la Junta Directiva del Club Natació Minorisa.

Pels impulsors de la iniciativa: “Manresa té una tradició esportiva molt rica, que s’ha posat de manifest en grans esportistes que han impulsat, amb el seu èxit, esforç i talent, el nom de la ciutat més enllà de les nostres fronteres. Creiem que la nostra ciutat ha de ser reflex de tot aquest talent esportiu i donar-lo a conèixer amb orgull. Manel Estiarte i Duocastella n’és un exemple únic, per això estem molt il·lusionats a fer aquest pas.”

Més enllà dels reconeixements institucionals com són la Medalla d’Or de la ciutat, el fet que el nom d’un esportista pugui quedar associat a un equipament esportiu té una projecció molt important en públics significatius, ja que els equipaments són visitats per milers d’esportistes i afeccionats d’arreu: “És en els equipaments esportius on nens i nenes aprenen i practiquen l’esport, i la referència dels qui han estat grans esportistes pot representar un exemple molt positiu. Per aquest motiu, les Piscines Municipals de Manresa ja van inaugurar, el juny del 2019, una exposició permanent sobre la figura de Manel Estiarte. Amb aquesta mateixa finalitat, des del Club Natació Minorisa demanem que les piscines portin el nom d’aquesta llegenda de l’esport mundial”.

Una gran acollida arreu
Des de l’inici de la campanya promoguda pel club manresà per recaptar suports, el juny d’aquest any, el Club ha rebut suports tan significatius com el del Comitè Olímpic Internacional, el Comitè Olímpic Espanyol, el Consejo Superior de Deportes del Ministeri de Cultura i Esport del Govern d’Espanya, la Real Federación Española de Natación, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació Catalana de Natació, el Consell Esportiu del Bages, entre d’altres.

Entitats esportives de la ciutat de Manresa com el Baxi Manresa, el Club Atlètic Manresa, l’Associació Esportiva La Salle, el Beisbol Club Manresa, el Club Bàsquet Manresa 2015, l’Esport7 Judo, l’EGIBA, el Club Manresa Futbol Sala, el Manresa Rugby Club, el Club Ciclisme Manresa Bages, el Club Tenis Manresa, l’Esport Ciclista Manresà o el Club Rítmica Manresa.

Entitats i associacions de la ciutat com la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, l’Associació de Veïns del barri de les Escodines, l’Associació de Veïns Vic-Remei o l’Associació de Veïns Cots - Guix - Pujada Roja.

Clubs de natació emblemàtics com el Club Natació Sant Andreu, la UE d’Horta, el Club Natació Poble Nou, entre molts d’altres. I centenars de suports personals, com el de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional, o Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.

Un dels millors esportistes de tots els temps
Considerat el millor jugador de waterpolo de tots els temps, ha estat símbol universal del seu esport; del seu club originari, el Club Natació Manresa, i de la seva ciutat.

Nascut a Manresa el 26 d'octubre de 1961, Manel Estiarte va començar la seva trajectòria al Club Natació Manresa. Amb només 19 anys va debutar a uns Jocs Olímpics i en fou el màxim golejador. En total, ha participat en 6 Jocs: 1980, 1984, 1988, 1992, 1996 i 2000, i ha estat escollit 7 vegades millor jugador del món. Amb un palmarès difícil d’igualar, ha estat campió olímpic i campió del món, i màxim golejador en 13 campionats. És considerat un dels millors esportistes de tots els temps.

 

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.