Les piscines municipals de Manresa portaran el nom de “Manel Estiarte i Duocastella”

La iniciativa del Club Natació Minorisa s’ha aprovat avui per unanimitat de tots els membres del ple de l’Ajuntament de Manresa.

ManelEstiarte1.jpg

17 de desembre de 2020

La iniciativa promoguda pel Club Natació Minorisa per tal que el Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa porti el nom de Manel Estiarte i Duocastella ha estat aprovada avui per unanimitat al ple de l’Ajuntament de Manresa. D’aquesta manera, i després d’haver comptat amb un gran suport institucional, social i popular, les piscines municipals portaran el nom de qui ha estat el millor esportista manresà de la història i una llegenda de l’esport mundial.

Gaspar Ventura, qui va ser esportista olímpic, company d’equip i entrenador de Manel Estiarte en diferents etapes de la seva vida esportiva, ha defensat la proposta davant de la Corporació municipal, juntament amb Elisabet Ventura, com a representant de la Junta Directiva del Club Natació Minorisa. Han estat acompanyats per la presidenta del Club Natació Minorisa, Montserrat Gomáriz; el vicepresident segon del Club, Jordi Serracanta, i l’expresident d’aquesta entitat, Lluís Lázaro.

En la seva intervenció davant dels membres de la corporació municipal, Gaspar Ventura ha volgut destacar que “Manel Estiarte i Duocastella ha sabut ser sempre un número 1 , un líder fet des de la modèstia, puntual a l’hora d’entrenar, el primer en llançar-se a l’aigua, complidor amb les ordres de l’entrenador i compromès amb el seu equip, dins i fora de l’aigua. Tot això enlairant sempre una bandera, la de la seva ciutat, Manresa. Hi ha molta gent que estima la seva ciutat, però son pocs els que tenen l’oportunitat de fer-ho saber arreu del món, com ho ha fet en Manel”. Gaspar Ventura també ha volgut recordar la llarga història de les piscines de Manresa: “És un reconeixement a aquells que van lluitar per aconseguir la primera piscina, l’any 1932, o la segona coberta de l’estat, l’any 1955, o la piscina olímpica, de 50 metres, l’any 1971, o l’actual, del 2007”.

Elisabet Ventura, com a representant de la Junta Directiva del Club Natació Minorisa, ha destacat que “les piscines municipals de Manresa han estat el bressol de la millor generació d’esportistes que ha donat aquesta ciutat: tres campions olímpics, liderats per Manel Estiarte” i ha fet un agraïment a totes les persones, institucions, clubs i entitats que han donat suport a aquesta iniciativa.

Una gran acollida arreu
Des de l’inici de la campanya promoguda pel club manresà per recaptar suports, el juny d’aquest any, el Club ha rebut suports tan significatius com el del Comitè Olímpic Internacional, el Comitè Olímpic Espanyol, el Consejo Superior de Deportes del Ministeri de Cultura i Esport del Govern d’Espanya, la Real Federación Española de Natación, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació Catalana de Natació, el Consell Esportiu del Bages, entre d’altres.

Entitats esportives de la ciutat de Manresa com el Baxi Manresa, el Club Atlètic Manresa, l’Associació Esportiva La Salle, el Beisbol Club Manresa, el Club Bàsquet Manresa 2015, l’Esport7 Judo, l’EGIBA, el Club Manresa Futbol Sala, el Manresa Rugby Club, el Club Ciclisme Manresa Bages, el Club Tenis Manresa, l’Esport Ciclista Manresà o el Club Rítmica Manresa.

Entitats i associacions de la ciutat com la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, l’Associació de Veïns del barri de les Escodines, l’Associació de Veïns Vic-Remei o l’Associació de Veïns Cots - Guix - Pujada Roja.

Clubs de natació emblemàtics com el Club Natació Sant Andreu, la UE d’Horta, el Club Natació Poble Nou, entre molts d’altres. I centenars de suports personals, com el de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional, o Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.

Un dels millors esportistes de tots els temps
Considerat el millor jugador de waterpolo de tots els temps, ha estat símbol universal del seu esport; del seu club originari, el Club Natació Manresa, i de la seva ciutat.

Nascut a Manresa el 26 d'octubre de 1961, Manel Estiarte va començar la seva trajectòria al Club Natació Manresa. Amb només 19 anys va debutar a uns Jocs Olímpics i en fou el màxim golejador. En total, ha participat en 6 Jocs: 1980, 1984, 1988, 1992, 1996 i 2000, i ha estat escollit 7 vegades millor jugador del món.

Amb un palmarès difícil d’igualar, ha estat campió olímpic i campió del món, i màxim golejador en 13 campionats. És considerat un dels millors esportistes de tots els temps. Les Piscines Municipals de Manresa van inaugurar, el juny del 2019, una exposició permanent sobre la figura de Manel Estiarte i Duocastella.

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.